welkom op de weblog van marc en erik

Op deze weblog is geregeld een stukje te lezen van de dingen die Marc en Erik meemaken tijdens hun stage in Zuid-Afrika en de rondreis daarna!


zondag 23 september 2007

Het doorkomen van weekenden



Zoals gezegd zijn we doordeweeks vrijwel de hele dag druk bezig met werk voor Born in Africa, maar in de weekenden doen we dingen voor ons zelf. Zo zijn we vorig weekend naar Rhino National Park geweest. Vergezeld door de andere vrijwilligers van BIA en DreamCathers hebben we een 2,5 uur durende tour gemaakt door het park te paard. Na vele dieren te hebben gezien, zoals neurhoorns, nijlpaarden, giraffen, springbokkies, en zebra's, zijn we 's avonds naar Kransbos gereden voor de verjaardag van Fiona. Het thema was wijnproeven en we hebben dan ook een zeer gezellige avond gehad, welke bestond uit vele soorten wijn en heerlijke kaas.

Om maar even verder te gaan in deze gezellige uitstapjes: dit weekend was (en is nog steeds) super. Vrijdag zijn we nadat iedereen terug thuis was van t werk, naar Oudtshoorn gereden. Dat is een stad op ongeveer 3 uur rijden in westelijke richting dat bekend staat om een schitterende grot en hun struisvogel farms. Daar aangekomen hebben we overnacht in een B&B van 1 van de leraressen van Erik's school, nadat we heerlijk hebben gegeten in de stad zelf. Beide hebben we struisvogel gehad en lams bobotie. De zaterdag zijn we begonnen met de Cango Cave. Stoer en avontuurlijk als wij vrijwilligers zijn, hadden we besloten om de meest avontuurlijke tour te nemen. En dat was die dan ook! De tour was in een kleine groep met een gids, door grote en kleine 'hallen' verbonden met grote en kleine gangen. De kleinste gangetjes waren slechts 30 cm hoog! Niet echt iets dus voor mensen met claustrofobie.
Na de grot zijn we naar een struisvogel farm gegaan. Echt grote beesten zijn dat! Evenals hun eieren trouwens! Naast ze te voeren, hebben we ook ze ook geaaid, nekmassages gehad en op hun eieren gestaan. Het blijkt dus inderdaad dat je op struisvogel ei kan staan zonder dat ze breken. Ook heeft Sven, 1 van de andere vrijwilligers, op een struisvogel gereden. Dit was helaas niet voor ons weggelegd aangezien wij simpelweg te zwaar waren. Na ons bezoek aan de farm, en na wat te hebben gegeten bij een wegrestaurant, hebben we de dag in Oudtshoorn afgesloten met een bezoek aan een enorm hoge waterval.

Vandaag zijn we onze dag begonnen met hardlopen langs het strand. Ondanks dat het weer er niet naar was (regen), zijn we toch blij dat we zijn gegaan. Het was heerlijk om een beetje uit te waaien langs te zee en we hebben een walvis gezien!

Dit was het weer even voor deze keer, binnenkort meer!

Groetjes vanuit South Africa

3 opmerkingen:

Anoniem zei

Hey Marc,
Ken je mij nog? Tessa van de receptie.
Hoe is het in Zuid-Afrika?
Zo te zien aan de foto's en de verhalen heb je het heel mooi! :)
(Ben jaloers) Lijkt me ook erg gaaf!
Nou veel plezier nog!!
Groetjes Tessa
Cubicus Receptie

Anoniem zei

Hallo Marc Erik en andere
Zo te zien aan de foto,s doen jullie goed je best en de verhalen zijn ook erg mooi nog veel succes en veel plezier daar
De groetjes van Anja vanuit het regenachtige Hengelo

Anoniem zei

Marc, we hebben je spullen bekeken en het ziet er geweldig uit.
Oma is aan het eind van deze maand jarig, denk je er wel om?
Je hebt het goed voor elkaar, en de omgeving, mensen waarmee je bezig bent lijkt het erop dat je niet meer terug wilt. Maar de tijd dringt, we zien je hopelijk over een week of 5 /6 weer terug met mooie verhalen.
Groetjes van opa en oma Schooneman.
Tot ziens!