welkom op de weblog van marc en erik

Op deze weblog is geregeld een stukje te lezen van de dingen die Marc en Erik meemaken tijdens hun stage in Zuid-Afrika en de rondreis daarna!


zaterdag 11 augustus 2007

Afgelopen week en het hiking weekend



Inmiddels zijn we er al 10 dagen en hebben we al heel veel gedaan! Deze week begon met een bezoek aan twee basisscholen in Kranshoek en Wittedrift om te bepalen wie van ons twee waar de komende 3 maanden computerles, wiskunde op de computer en sporttrainingen gaat geven. Erik heeft besloten om de school in de township Kranshoek te helpen en ik dus die in Wittedrift.
De volgende dag zijn we dus beide naar de scholen gegaan en, na wat oefenen op de computer, begonnen met lesgeven aan de lokale gekleurde kinderen van 12 of 13 jaar in klassen van 25 kinderen. 's Avonds hebben we weer gesquashed in de hal hier verderop. Echt een coole sport! Je een beetje kapot lopen om een balletje te slaan. Heerlijk!
Woensdag begon ook met lesgeven, maar s'middags ben ik samen met de educatieve coordinator van Born in Africa, Belinda, inkopen gaan doen om twee nieuwe houten tuinhuizen van binnen te schilderen en voor nog wat andere klussen. Deze 'tuinhuizen' zijn twee nieuwe klaslokalen in Kranshoek.
Donderdag was een feestdag, dus zijn we hiermee verdergegaan waarbij we geholpen werden door vrijwilligers van een andere belgische organisatie; de Bouworde. Donderdagavond zijn Thomas, Goedele, Bruno, Erik, Pieter en ik aan een hiking weekend begonnen. Zo'n 30km hiervandaan hebben we, na wat kaartspelletjes bij een haardvuur, overnacht in een houten hut midden in het bos.
Vrijdag zijn we vanaf daar begonnen aan een tocht van 25km, één van de Elephant walks, door het bos over de heuvels. Helaas hebben we, naast een kikker en een miljoenpoot, niet veel wild gezien. Toch was het een prachtige tocht met mooie landschappen.
Vandaag zijn we weer vroeg op te staan om naar Knysna te rijden om naar andere mooie hiketochten te vragen. Toen kwamen we op het idee om te gaan mountainbiken. Ook dit was echt super gaaf! We hebben zo'n 20 km afgelegd door de bossen en rotslandschappen met prachtige uitzichten.
Inmiddels zijn we weer terug in het BIA-huis en rusten we wat uit van een intensieve week. We zijn nog niet eens zo lang in Zuid-Afrika, maar we hebben al zoveel gezien, gedaan en mensen ontmoet, dat het lijkt alsof we hier al een paar weken zijn. Samen met Pieter (ook van BIA), Goedele, Bruno, Thomas, Eugene (van Dreamcatcher) en de mensen van de bouworde zijn we een gezellige groep. We hebben dus nog niet echt tijd gehad om thuis te missen ;-)
Vanavond en morgen gaan we lekker rustig aan doen. Tijd voor een biertje!

4 opmerkingen:

Anoniem zei

Hey Erik en Marc,

Cool om te horen dat het goed gaat daar! Ik hoop dat jullie veel kunnen betekenen daar. Veel plezier!!

Groeten
Jan

Anoniem zei

Hey Marc en Erik,

Wat een leuke verhalen en mooie foto's. Om jaloers van te worden ;-)

Een hele fijne tijd in Zuid - Afrika. We blijven jullie verhalen volgen!

Groetjes vanuit Enschede,

Bart & Christine

Anoniem zei

Leuke foto's. Het is daar erg mooi zo te zien. Wel gezellig zo met z'n allen. gr nina

Anoniem zei

Hey MArc en Erik,

Nog 2 weken... en dan kom ik ook!! Ik heb er super veel zin in!!
NOg even de laatste loodjes op het werk en een agenda vol met afspraken met vrienden en familie.
Jullie hebben het heel leuk zo te lezen. Ik heb de andere blogs ook gelezen!
Nou tot snel!

Groetjes Nienke